Stichting Pluspunt deelt plantenpakketten uit aan Rotterdammers met smalle beurs

‘Voor iedereen een plant’ is het nieuwe project van Stichting Pluspunt in Rotterdam-West. Begeleider Dorien Visser werd geïnspireerd door mevrouw Gans die regelmatig langskomt bij de stichting. Ze heeft zelf niet het geld om planten te kopen, maar houdt wel enorm van wat groen in huis. Met dit verhaal in haar achterhoofd begon Dorien met het op poten zetten van het project waarmee ze plantenpakketten wil uitdelen aan Rotterdammers met een smalle beurs.

Het idee is simpel: iedereen die niet het geld heeft om planten te kopen, kan een doos vol groene rakkers krijgen van Stichting Pluspunt. Al snel werd een leegstaande ruimte op het terrein omgetoverd tot heuse plantenkamer. Hier worden de plantjes gecontroleerd op ziektes en vervolgens verpot, bewaterd en ingepakt.

Na een oproep op Facebook kwamen de eerste donaties al snel binnen. Van kleine pannenkoekplantjes tot enorme yucca’s. Van elk plantje dat Dorien in handen krijgt, probeert ze er meer te maken door ze te stekken. In een pakket gaan drie planten die vervolgens achterop de fiets rondgebracht worden. Om het project draaiende te houden, verkoopt Pluspunt ook kleine planten om met dat geld weer wat nieuws aan te schaffen.

Een bezigheid
“Je gunt iedereen een plant. Voor sommige mensen is een plantje gewoon een stukje groen, maar voor anderen is het zoveel meer. Je hebt iets om voor te zorgen, om te bewonderen en om over te praten. Het is echt een bezigheid”, aldus Dorien.

Stichting Pluspunt heeft inmiddels de eerste plantenpakketten rondgebracht in de wijk. De stichting hoopt in de toekomst nog veel mensen blij te kunnen maken met een plantenpakket.