Stickeraars verkiezingsborden op heterdaad betrapt

De hele stad hangt weer vol met gezichten van lijsttrekkers en beloftes van politieke partijen om stemmen te winnen. Waar er niet lang geleden al klachten over stickers van Socialisten010 op borden van andere partijen betrapte de Rotterdamse Sarah Reitema, andere Rotterdammers op het beplakken van borden met Forum voor Democratie-stickers.

Toen Sarah Reitema, de nummer twee op de lijst van de Partij van de Arbeid, naar huis liep in Noord, zag ze een vrouw een sticker op een bord van Volt plakken. Naast de vrouw waren een aantal anderen ook bezig en Sarah besloot eropaf te gaan. De fanatieke stickeraars bleken niemand minder dan de nummer een en nummer drie op de lijst van de FvD te zijn en de stickers waren dan ook de logo’s van die partij. “En dat nou net in de tijd dat er door de stad rechts-extremistische ‘White Lives Matter’-stickers zijn geplakt”, zegt Sarah.

Er heerst geen vijandige sfeer en Sarah praat nog even met de stickeraars. “We kunnen het dan wel niet met elkaar eens zijn, je kan dan wel nog steeds respect voor elkaar hebben en op een respectvolle manier campagne voeren”, zegt Sarah. De video die ze maakt die avond komt op Twitter en roept veel reacties op.Aangifte

GroenLinks, DENK, 50PLUS en de PvdA hebben in een statement laten weten het niet te accepteren dat er campagneborden met de ‘White Lives Matter’-stickers zijn geplakt en doen aangifte.