Stille tocht in Rozenburg na verlies van geliefde Raed

@ facebook BBQ Restaurant Baghdad

Rozenburger Raed el Kalmashy kwam donderdag 27 april om het leven. Op Koningsdag 2023 werd de eigenaar van BBQ restaurant Baghdad het slachtoffer van zinloos geweld. Tijdens een uit de hand gelopen ruzie aan het Raadhuisplein, werd Raed neergestoken. Zaterdag 6 mei vindt in Rozenburg een stille tocht plaats.

Op de sociale kanalen is duidelijk te zien hoe geliefd Raed is binnen de Rozenburgse gemeenschap. De Rozenburgers verwijzen naar de beste pizza’s van het dorp en de vriendelijkheid van Raed zelf. Veel dorpelingen zijn bekend met de vrolijke, lieve man. Rozenburger Rob: “Ik heb regelmatig bij hem zitten eten. Hij woonde hier al een jaar of 10”. 

Ook geeft Rob aan dat het verlies voor het dorp groot is. “Je kon alles aan Raed vragen, hij gaf meer weg dan hij verkocht! Een hele aardige man; de parel van Rozenburg.” Volgens Rob is Rozenburg met het verlies Raed een stukje armer geworden.

Geweld in Rozenburg
Terwijl de Rozenburgers nog rouwen om het verlies van Raed, wordt zaterdag 29 april alweer melding gedaan van een incident waarbij een vrouw lichtgewond raakt. Een onbekende man valt de 20 jarige vrouw aan, twee straten verwijderd van het Raadhuisplein. Vorig jaar augustus werd een 21 jarige Rozenburger Perry omgebracht tijdens een steekpartij. Door dit soort incidenten neemt het gevoel van onveiligheid in Rozenburg toe.  Op de facebookpagina van BBQ restaurant Baghdad wordt opgeroepen tot een stille tocht om zinloos geweld tegen te gaan. 

Raed laat zijn vrouw en tweeling achter. Voor de stille tocht verzamelen de Rozenburgers op zaterdag 6 mei 12.45 uur voor restaurant Baghdad aan het Raadhuisplein.

Lees hier de eerdere berichtgeving van onze partner Rijnmond rondom het incident