Stilstaan bij de geschiedenis van Bospolder-Tussendijken met tentoonstelling

De tentoonstelling FOTO EXPO BO\TU van stichting MadeBy wordt donderdag 31 maart afgesloten in samenwerking met Verhalenhuis Belvédère. De buiten- en binnenexpositie was een maand lang te bezoeken en toont bezoekers het leven in Bospolder-Tussendijken vanaf 1950 tot nu.

De expositie staat met foto’s stil bij het verleden, heden en toekomst van Bospolder-Tussendijken. Ook wil de stichting met een luistercompilatie stilstaan bij Het Vergeten Bombardement, dat op de slotdag van de expositie precies 79 jaar geleden is. Het bombardement van 31 maart 1943 heeft een grote invloed gehad op de architectuur in de wijk. De luistercompilatie is gemaakt in samenwerking met de werkgroep Herdenking Vergeten Bombardement, Jan Polet, Lennart van Oudheusden en Jac. Baart en bevat de verhalen van zestien Rotterdammers die het bombardement mee hebben gemaakt.

Het Vergeten Bombardement
Het is donderdag 31 maart 79 jaar geleden dat in Rotterdam 400 mensen omkwamen en 16.500 mensen dakloos raakten tijdens een bombardement dat de geschiedenis zou ingaan als Het Vergeten Bombardement van 1943.

Om stil te staan bij het bombardement en de afronding van de expositie, is er donderdag 31 maart vanaf 17.00 uur een bijeenkomst in het gebouw Diepeveen aan de Pelgrimsstraat. Nabestaanden en ooggetuigen delen hun verhalen en daarnaast is er onder andere poëzie, muziek. Ook worden er Syrische hapjes geserveerd, gemaakt door Verhalenhuis Belvédère’s gastkok Anahid Darwish.