Rotterdam ontwaakt na Eunice: veel heftige beelden van storm gedeeld op sociale media

Storm Eunice raasde vrijdag over Rotterdam en dat leverde heftige beelden op. Omgevallen bomen, voetgangers die letterlijk wegwaaiden toen ze over de Erasmusbrug liepen en omgevallen containers in de haven, iedereen heeft wel ergens de gevolgen van de storm voorbij zien komen. Wij zetten de opvallendste beelden op een rij.

De enorme windstoten waren een enorme plaag voor iedereen die zich gisterenmiddag buiten bevond. Pas laat op de avond namen de windstoten geleidelijk af. Er zijn in Rotterdam geen dodelijke slachtoffers gevallen, maar wel enkele gewonden, voornamelijk door omgevallen bomen. De Veiligheidsregio kreeg gisteren en ook vandaag veel schademeldingen binnen.

De watertaxi dobberde hevig op en neer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OPEN Rotterdam (@openrotterdam)

Op Rotterdam Centraal was het ploeteren om de wind te trotseren.

In de Waalhaven vielen verschillende containers om. Of dat gevolgen had voor de inhoud is niet bekend.

Lopen over Erasmusbrug onmogelijk

Een wandeling over de Erasmusbrug maken was gisterenmiddag onmogelijk. Door de harde wind konden voetgangers geen stap meer zetten. Uitgeput verschuilden ze zich achter de pilaren van de brug. Niet veel later sloot de politie de brug voor voetgangers. Zij die écht de oversteek moesten maken, werden door in een politiewagen naar de andere kant gebracht.

Maar in die situatie kunnen ook heel mooie dingen ontstaan.

Veel schade

In Rotterdam zijn veel schademeldingen. Tientallen bomen waaiden om en ook verschillende stoplichten moesten het ontgelden. Op de Vlaggenparade zijn meerdere vlaggenmasten geknakt door de harde wind en een sporthal van Hockeyclub Rotterdam is verwoest.