Streetdancer Neha danst zich naar Parijs op dansevenement Juste Debout in Annabel

Neha is een Rotterdamse danseres die meedoet aan het dansevenement Juste Debout in Annabel. Ze heeft in 2018 al eens meegedaan aan de danswedstrijd toen het nog in Amsterdam werd georganiseerd. Tijdens de eerste editie van het wereldwijde dansevenement in haar eigen stad mag de Rotterdamse streetdancer natuurlijk niet ontbreken.
In de categorie popping doet zij met haar vriendin Naomi mee. Popping is een dansvorm binnen de streetdance waarin het vooral gaat om de controle van de spieren. “Het is best wel explosief”, zegt Neha over de dansstijl. “Wij willen als twee vrouwen laten zien dat we dit net zo goed kunnen.”

Het dansen is er bij Neha met de paplepel ingegoten, want haar moeder was haar eerste danslerares. “Sinds ik klein ben, ben ik al bezig met dansen”, aldus Neha, die moslim is. Volgens sommige moslims mag zij niet dansen, zegt Neha, maar daar laat ze zich niet door tegenhouden. “Ik vind juist dat ik heel stoer bezig ben.”

En of de streetdancer stoer bezig is! Ze heeft namelijk samen met haar danspartner Naomi keihard getraind om samen de wedstrijd te winnen om zo een ticket te bemachtigen voor de finales van Juste Debout in Parijs. En die tickets hebben Neha en Naomi met hun dans te pakken!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter