Strijd op podium Theater Rotterdam om meest prestigieuze prijs in de danswereld

Zeven geselecteerde finalisten strijden op zaterdag 26 juni voor een enorme geldprijs van 100.000 euro tijdens de derde editie van Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC). De finale vindt plaats in Theater Rotterdam en is zaterdagavond vanaf 20:15 uur live te volgen via een livestream.

Drie prijzen
De XL Production Award van 100.000 euro van RIDCC is de grootste en meest unieke prijs in de danswereld; het geeft choreografen de kans om een compleet onafhankelijke productie te creëren en te touren door Nederland. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door het Scapino Ballet Rotterdam en Stichting Droom en Daad. Naast deze prijs zijn er ook partner-prijzen te winnen, waarmee choreografen zich kunnen ontwikkelen bij en kunnen samenwerken met verschillende gezelschappen, zoals Conny Janssen Danst, Maas Theater & Dans en Het Nationale Ballet. Via de livestream kan gestemd worden voor een publiekswinnaar die wordt beloond met een Audience Award.

De jury van RIDCC bestaat uit voorzitter Samuel Wuersten (Holland Dance Festival), Lloyd Marengo (Lloyds Company), Stella van Leeuwen (Lowlands Festival), Marne van Opstal (choreograaf, artiest en danser) en Mira Helenius Martinsson (Skånes Dansteater).

De finalisten
Voor de finale zijn de volgende choreografen geselecteerd: Winston Ricardo Arnon & Pamela Monreale (NL/IT), David Gross & Matteo Santoro (CH/IT), Vaikonur – Ester Guntín (ES), Pablo Girolami (ES), Zoi Efstathiou (GR), Erika Maria Silgoner (IT) en Emma Evelein & Remy Tilburg (NL).