Studenten gaan heel de stad door tijdens Eurekaweek 2020

Wie dit jaar in Rotterdam gaat studeren begint het schooljaar door corona anders dan normaal. De gebruikelijke introductieweek van de Erasmus Universiteit heeft een aangepast programma, met online én offline activiteiten. “Het wordt ontzettend gaaf, maar wel anders dan afgelopen jaren.”

Sander Doude van Troostwijk is voorzitter van het bestuur van de Eurekaweek. Hij legt uit hoe de introductie voor nieuwe studenten dit jaar verloopt: “De week wordt eigenlijk één groot spel, waarmee we de studenten door heel Rotterdam zullen sturen.” Normaal gesproken zijn de nieuwe studenten vooral bezig met activiteiten op een locatie. “Maar dit jaar kan je ze zien door heel de stad, van Kralingen tot de Kop van Zuid en van het Oude Noorden tot West. We laten alle plekken zien die leuk zijn voor studenten, leuke cafés en uitjes.”

Het bestuur hoopt dat studenten met een speciale app (die nog wordt ontwikkeld) in contact komen met hun medestudenten. Sander: “De studenten beantwoorden met de app ook vragen over Rotterdam, het studentenleven en de universiteit. We zullen die app de hele week laten terugkomen, de nieuwe studenten kunnen met goed beantwoorden vragen ook punten krijgen, het groepje met de meeste punten wint aan het eind van de week geweldige prijzen.”

Nieuwe studenten kunnen op deze website meer informatie vinden over de introweek die plaatsvindt van 17 tot en met 20 augustus.

Vorig jaar vroegen wij de nieuwe studenten waarom zij voor Rotterdam kozen:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat