Supporters van de club uit de andere stad

Het kampioenschap kan aankomende zondag worden beslist wanneer de aartsrivalen Feyenoord en Ajax tegen elkaar staan in de Amsterdam ArenA. Maar hoe is het om supporter te zijn van de club uit de andere stad? Wij zochten Rotterdamse Ajacieden en Amsterdamse Feyenoorders op.

“Een foeilelijk stadion”, zegt Krijn als hij naar de ArenA kijkt. Hij is Feyenoord supporter in hart en nieren, maar werkt en woont Amsterdam. “Het is soms lastig, maar Feyenoorder zijn doe je niet voor de lol, Feyenoorder zijn is lijden.” Echte clubliefde noemt hij dan ook de Feyenoord tatoeage op zijn arm. Ook om een paar dagen na de 10-0 nederlaag tegen PSV toch weer in de Kuip te staan toont volgens hem van echte liefde voor je club.

Mark werkt en woont in Rotterdam, maar is zijn hele leven al voor Ajax. “Ajax is de belangrijkste bijzaak in het leven.” De Kuip vindt hij een mooi stadion, maar niet het mooiste. “Je staat met een handvol Ajacieden machteloos. Gelukkig zijn de resultaten in ons voordeel en wordt de mond gesnoerd.”

Eelke uit Amsterdam weet zeker dat Feyenoord de Klassieker gaat winnen. Hij is ook overtuigd van het behalen van het kampioenschap. “Het geeft een goed gevoel als ik in Amsterdam rondloop met mijn Feyenoordshirt onder mijn jas. En wat hij van de ArenA vindt? “Geen voetbalstadion, een lelijke evenementenhal waar af en toe iets wordt georganiseerd.”

De Klassieker wordt 2 april om 14:30 uur in de Amsterdam ArenA gespeeld.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat