Swingen tijdens Zomercarnaval, met de buik gevuld!

Tijdens het Zomercarnaval komen geschat 750.000 bezoekers naar de binnenstad van Rotterdam. De kleurrijke, exotische parade vult de straten van het centrum. Wij hebben goed nieuws voor de hongerige zomercarnaval bezoeker!

Het is goed om te weten dat de buiken gevuld kunnen worden bij de Mercado op de Coolsingel. Hier vindt men allerlei exotische gerechten en drankjes, rechtstreeks vanuit het zonnig caribisch gebied. OPEN Rotterdam geeft een top 5 van lekkernijen, die niet te missen zijn tijdens de Zomercarnaval in Rotterdam.

Masala flavours
De Hindoestaanse gevulde bara’s en rotirollen ontbreken nooit. De bara lijkt op een hartige donut, gemaakt van gekruid deeg dat wordt gefrituurd. Geef het een extraatje door een er een beetje sambal op te smeren of te vullen met vlees. De roti is een pannenkoek, ook wel roti plaat genoemd, gemaakt van deeg, die wordt gevuld met aardappelen, kousenband, gekookt ei, vlees, gekruid met masala (kerrie) kruiden.

Swietie Mitti
De barbecue geur valt niet te missen op de Coolsingel. Het water loopt ons al in de mond. Er zijn vele barbecue kramen aanwezig met heerlijke Surinaams gegrilde kip en saté die wordt bereid met kruidige Surinaamse marinades.

Dushi kushina krioyo
De Antilliaanse keuken wordt ook jaarlijks vertegenwoordigd tijdens Zomercarnaval. Zo kan men bijvoorbeeld kiezen uit saté ku batata, dit is vlees op een prikker met aardappel en Antilliaanse pindasaus. Een lekkere snack erbij is pastechi (pasteitjes) gevuld met vis, vlees of kaas.  

Foe kies ie srefi
Om af te koelen kan men bijna op elke hoek een beker Surinaams schaafijs kopen bij een schaafkar. Op de kar ligt een groot blok ijs, waarvan het ijs wordt geschaafd met een metalen ijsschaaf. Dit ijs wordt in een beker gezet en daaroverheen wordt een frisse vruchten siroop gegoten. Bekende siroop smaken zijn cola, kokos, ananas, aardbeien en passievrucht.

Kanen als een tata
Voor degene die het allemaal net iets te exotisch vindt, valt er altijd wel een patatje-met te halen! 😉

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter