Taekwondoschool Abdel Kwan helpt eindexamenleerlingen aan studieruimte én bijles

De examens voor middelbare scholieren zijn in volle gang. Havisten moeten woensdag aan de bak met het examen wiskunde. Maar, thuis leren voor je examens in een groot gezin is niet altijd even makkelijk en een plek als de bibliotheek bleef door corona lang dicht. Taekwondoschool Abdel Kwan in Hillesluis, biedt daarom leerlingen een studieruimte en bijles om de puntjes nog wat op te krikken.

“Even still…, want hier krijgen de leerlingen bijles”, zegt Abdessamia Maghnouj terwijl hij door de gangen van zijn sportvereniging Abdel Kwan loopt. Hij is de hoofdtrainer van de taekwondoclub, die vol staat met prijzen. Maar, Abdessamia is ook wiskundedocent op een middelbare school in de buurt.

“De laatste twee weken voor het eindexamen komen leerlingen hier altijd om bijles te volgen, maar dit jaar kwamen kinderen al in december vragen om de ruimte.” Ook de samenstelling van de wijk en de grote van de gezinnen zorgen volgens Abdessamia om de grote vraag naar dit soort ruimtes. Doordat locaties als de bibliotheek door corona lang dicht waren, konden de leerlingen nergens terecht om rustig te studeren.

Vandaag geeft Abdessamia samen met een collega ook nog bijles wiskunde. De scholieren die er zijn, zijn ijverige leerlingen. Zo wil Yasmine doorstromen naar het vwo en heeft daarom een hoog cijfer nodig, ook Jumana is hier omdat ze op deze manier in alle rust kan werken om het beste uit haarzelf te halen.