Talenthouse: thuishonk voor jongeren in Pernis

Het Talenthouse is het thuishonk voor jongeren in Pernis. In het dorp is doorgaans niet heel veel te doen maar het Talenthouse wil een plek bieden waar zij altijd terecht kunnen met hun vrienden. Daarnaast geldt het ook als plek waar jongeren terecht kunnen met problemen, want net als in het stedelijke gebied van Pernis, hebben ook jongeren uit Pernis zo hun problemen waar zij mee moeten dealen.

“Voorheen hing ik vaak rond bij het metrostation. Maar het is hier veel leuker, vooral omdat er in Pernis niet veel te doen is”, aldus Noah Tamasila wanneer hij over het Talenthouse spreekt. Noah woont zelf al drie jaar in Pernis en omschrijft het als ‘Rustig, heel rustig, dat is soms wel lekker maar er is ook niet heel veel te doen’

In het Talenthouse aan de Oud Pernisseweg staat een honk met een televisie, een Playstation en een tafelvoetbaltafel. Maar het gaat niet alleen om de lol: er zijn ook vaak jongerenwerkers om jongeren met problemen te helpen: “We willen er voor de jongeren zijn en ze helpen wanneer ze ergens mee zitten of ergens niet uitkomen”, aldus jongerenwerker Sadik.

Ondertussen erkennen ook andere vrijwilligers – en tevens inwoners van Pernis – dat een dergelijke plek hard nodig is in het dorp: “Er is veel weggegaan en tegenwoordig moet je ook al 18 zijn om de kroeg in te mogen. Dan is een plek als deze wel goed voor alle jongeren zodat ze toch ergens met elkaar kunnen chillen”, zo zegt vrijwilliger Xander.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter