Talentontwikkelingsprogramma op Zuid binnenkort van start

Het Talentontwikkelingsprogramma Talent is your currency van Stichting Werkshop en Hart van Zuid gaat vanaf 20 februari van start. Het project is bedoeld voor jongeren van 14 tot 30 jaar die op Zuid wonen of naar school gaan. MDT (Maatschappelijke Diensttijd) op Zuid biedt jongeren de kans om hun talenten te ontwikkelen en om hun steentje bij te dragen aan het verbeteren van de leefbaarheid in hun wijk.
De deelnemende jongeren stappen in op laagdrempelige (bestaande) projecten, gerund door kleinschalige organisaties in de wijken van Rotterdam-Zuid. Het aanbod is breed, zodat zoveel mogelijk jongeren een passende plek vinden. Een talentcoach helpt jongeren bij de keuze van het juiste project.

Na deelname aan het project krijgen jongeren een TalentCard dat als aanvulling dient op iemands cv en helpt deelnemers zo bij het vinden van een (bij)baan.

OPEN Rotterdam gaat ook een bijdrage leveren! Mediamakers van OPEN Rotterdam gaan aan de slag met een groep jongeren die worden opgeleid tot mobiele reporters die zelfstandig nieuwsverhalen in video kunnen maken voor publicatie op de kanalen van OPEN Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter