Talkshow Girlboss inspiratie voor jonge vrouwen

Voor het tweede jaar organiseert de centrale bibliotheek in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam: de Girlboss avonden. Een tweemaandelijkse talkshow over vrouwen en ondernemerschap, gepresenteerd door Natasja Morales van het radioprogramma Chicks and the City. Dit keer was de spreker Vera Camilla, een bekende YouTube make-up guru. Het werd een avond over durven geloven in jezelf, zelfacceptatie en een beetje lipgloss.

De talkshow heet Girlboss geïnspireerd op het boek van Sophia Amoruso. Elke maand worden er twee influencers uitgenodigd om de gasten te inspireren. De influencers hebben een carriere gemaakt op social media en zijn erg populair onder jonge meiden. De jonge vrouwen, vaak studentes, krijgen de kans om hun internet idolen te ontmoeten en vragen te stellen.

Dit keer was influencer Vera Camilla te gast. Zij begon negen jaar geleden een blog over beauty. Inmiddels is ze een bekende YouTube vlogger in Nederland en verdient ze haar geld fulltime als make-up guru. Donderdag 7 juni is de volgende Girlboss avond, dan is de Rotterdamse Ruba Zai te gast. Zij maakt op YouTube vlogs over styling en hoofddoekjes en heeft 1,1 miljoen volgers op Instagram.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat