Livestream: Tasjes met zoetigheden koken voor oorlogsvluchtelingen Oekraïne

Gastkoks slaan de handen ineen met kookles #COOKFORUNKRAINE in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère op Katendrecht. Rotterdams-Oekraïense gastkok Uliana Bun laat maandagavond 17:00 uur via een livestream hoe haar favoriete Oekraïense lekkernijen gemaakt worden. Een uur later zijn de lekkernijen bij het Verhalenhuis te koop. De opbrengst van de tasjes met zoetigheden gaat naar de ondersteuning van vluchtelingen in Oekraïne.

Met de actie zamelen chef Uliana Bun en Verhalenhuis Belvédère geld in voor vluchtelingen en slachtoffers van het oorlogsgeweld in Oekraïne. Tijdens de kookles vertelt Uliana ook haar eigen verhaal, over haar leven in Oekraïne en Nederland en wat zij doet om familie en vrienden te steunen in haar geboorteland. Daarmee hopen zij en het verhalenhuis ook te laten zien dat verhalen en eten troost en verbinding bieden.

De livestream kan je volgen via de Facebook van Verhalenhuis Belvédère of op de website van OPEN Rotterdam.

De actie steunen kan door de tasjes met zoetigheden te kopen en/of doneren. Na afloop van de livestream zijn de tasjes met zoetigheden tussen 18:00 uur en 19:00 uur af te halen bij de kookstudio aan de Atjehstraat 98 in Katendrecht. Ook dinsdag 15 maart zijn de tasjes de hele dag af te halen tussen 11:00 uur en 17:00 uur in het Verhalenhuis aan de Rechthuislaan 1.