MAUS

Wat doe je als je ’s nachts in slaap valt in de trein, wakker wordt in Rotterdam en de eerste ochtendtrein pas uren later vertrekt? Je kent er niemand en de batterij van je telefoon is precies leeg. Is er wel iets te beleven in deze voor jou onbekende stad, in de huidige anderhalvemetersamenleving? Maus (17) ontdekt het in de serie MAUS. Voor het Centraal Station komt hij een mysterieus meisje tegen en volgt haar, als een mot aangetrokken tot het licht, steeds dieper de nacht in.

De fictieserie is geschreven en geregisseerd door Chris de Krijger en Sven Peetoom. In totaal zes afleveringen ontmoet Maus, gespeeld door Walt Klink (o.a. bekend van de succesclip ‘Smoorverliefd’ van Snelle), een al dan niet bekende Rotterdammer die een gedeelte van de nacht vertegenwoordigt. Dit kan Loes Schnepper zijn als eenzame barvrouw, Theo Wesselo zijn die ’s nachts loempia’s verkoopt vanwege een slaapstoornis, of stadsdichter Dean Bowen die Maus op poëtische wijze de weg wijst.

Van een bioscoopsetting in de Tramremise Hillegersberg tot de surrealistische kelders van Cinerama, van een balkon rave tot het Natuurhistorisch Museum bij nacht; iedere aflevering ademt de creativiteit en het aanpassingsvermogen van de Rotterdamse nachtdieren. Aan het einde van de serie is de volgende ochtend aangebroken en gaat Maus als een meer volwassen man naar huis. Een aantal illusies armer, maar wel vele avonturen rijker.

MAUS is een productie van There Will Be Film in samenwerking met OPEN Rotterdam. Het resultaat is van 15 november t/m 20 december te zien via de kanalen van OPEN Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat