Terugblik op het Hofplein-spandoek met SV De Feijenoorder

2017 was voor Feyenoord het jaar van het kampioenschap en in aanloop naar dat succes werd het Hofplein begin mei opgeleukt met een gigantisch spandoek. Het doek vormde mede het decor van de huldiging op de Coolsingel en ging daarna weer snel van het gebouw af. Met de initiatiefnemers van Supportersvereniging De Feijenoorder gingen we terug naar het Hofplein om herinneringen op te halen.

“Het gebouw was een stuk mooier toen die vlag er nog op hing”, aldus Eduard Cachet wanneer hij voor hetzelfde gebouw staat dat begin mei nog de achtergrond vormde van het gigantische spandoek langs het Hofplein.

Nu herinnert weinig nog terug aan de tijd, maar voor Jeroen Ibelings en Eduard van SV De Feijenoorder zal het een periode zijn om nooit te vergeten: “Heel die periode is een roes, dus ik heb het later nog vaak teruggekeken”, aldus Ibelings.

Het doek werd opgehangen voorafgaand aan het duel tegen Excelsior, en mocht bij gratie een week langer blijven hangen om het kampioenschap van de week erop mee te maken. “Wat het bijzonder maakt is dat het voor alles staat wat Rotterdam is. Sterker door strijd, opstaan uit het dal en uiteindelijk de pieken bereiken”, aldus Ibelings.

“Daardoor had het ook een gigantische impact op de mensen”, aldus Cachet, die toevoegt: “Dat aspect hadden we wel onderschat. Volwassen mannen stonden er huilend naar te kijken en honderden, zo niet duizenden mensen maakten er foto’s van”.

Of het spandoek ooit terug zal keren? “Nee, in principe gebruiken we spandoeken maar eenmaal, dus het was al uniek dat dit spandoek al tweemaal werd ingezet”, aldus Cachet, terwijl Ibelings afsluit: “Dit deden we omdat het een bijzondere gelegenheid was…en het ons gewoon heel tof leek”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat