Theater Babel doet pop up-optreden op Eendrachtsplein

Het was vanochtend een bijzonder gezicht voor voorbijgangers op het Eendrachtsplein. Daar verzorgden verschillende spelers van Theater Babel namelijk een pop up-optreden. Het was het laatste optreden in de reeks van elf voorstellingen in de wijk Cool, waarmee het theatergezelschap de wijk wilde verkennen.

Samen met verschillende spelers van het gezelschap trok theatermaker Brecht Hermans de afgelopen maanden het gebied in. De theatermaker met Belgische roots wilde na het project ‘Zelfportretten van Delfshaven’, waarin een groep van acht acteurs met en zonder beperking in Delfshaven optrad, hetzelfde idee uitvoeren in de binnenstad. De groep verzorgde onder meer pop up-optredens in het Museumpark en op het plein bij ‘t Landje.

Niet alleen moesten de acts voor meer binding met de wijken zorgen, ook wil Theater Babel ermee uitdrukken dat het een inclusief theatergezelschap is, waarbij niemand wordt uitgesloten. Daarom zwaaiden een aantal spelers tijdens hun optreden met een vlag met daarop de tekst ‘Je wordt een ander’. 

“Wij werken met professionele acteurs die jong en oud zijn, met en zonder beperking, arm en rijk, ziek en gezond, verslaafd en niet verslaafd, met verschillende afkomsten, religies en seksuele voorkeuren. Mensen die anders zijn dan jij en soms ben je dat zelf”, aldus Brecht.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/i0zg8mH6psA” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat