“Theater heeft me door mijn hele leven heen gered” 

Netwerkorganisatie TheaterNetwerk Rotterdam(TNR) zet zich al 50 jaar in voor amateurtheater. Dat jubileum wordt gevierd met het toneelstuk “Die mensen zullen wel denken”. Dit toneelstuk is opgevoerd door acteurs van verschillende toneelverenigingen. Het publiek dineert tijdens het toneelstuk op het “podium” en ze worden bediend door de acteurs. Ze zijn dus een onderdeel van de voorstelling.
Verstopt achter de Walenburgerweg ligt het kleine theater ‘t Kapelletje. Daar wordt het jubileum van TheaterNetwerk Rotterdam gevierd. TheaterNetwerk Rotterdam is dé netwerkorganisatie voor amateurtheater in onze stad. Voor hun leden organiseren ze workshops, cursussen en bieden een podium via festivals.

René Roza is Bestuurslid en Voorzitter geweest van TNR. Hij heeft van jongs af aan al een grote liefde voor theater maken vanaf zijn twaalfde al bezig met toneel. Hij was directeur in het basisonderwijs en door middel van theater maken kon hij ontspannen: “Dat is het voordeel van mijn eigen theater projectgroep. Ik beslis wat ik wil spelen en welke mensen ik erbij vraag. Je hebt nooit gezeur. Theater heeft me op allerlei manier energie gegeven. Eigenlijk mijn leven ook gered.” Hij is ondertussen met pensioen en hij heeft zich volledig op het theater maken gestort. Volgens hem is TNR dan ook heel belangrijk: ”Er moet een organisatie zijn die naar de Gemeente toe een vuist maakt, want steeds minder subsidie komt er vrij.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter