Theater rond kampvuur in het Roel Langerakpark

Drie theatermakers hielden in de Speeldernis, in het Roel Langerakpark, een “verwarmende” buitenvoorstelling. Kinderen met hun ouders lieten zich rond een kampvuur het verhaal ‘Het Gevecht Van De Specht’ vertellen.

De bezoekers lieten zich niet weerhouden door het miezerweer en het feit dat het de dag vóór Oud en Nieuw was. Een twintigtal kinderen en ouders verzamelden zich rond schemering nieuwsgierig bij het kampvuur in de Speeldernis, een natuurspeeltuin in het Roel Langerakpark, waar theatermakers Alexander Brouwer, David Schwarz en Flip Noorman zorgvuldig een theaterstuk voorbereidden.

“We zijn vorig jaar hier begonnen met buitentheaterstukken en doen het eigenlijk heel het jaar door, elk seizoen weer een andere voorstelling’,’ vertelt David Schwarz, één van de twee acteurs. De drie mannen maken hierbij gebruik van de wilde locatie en het huidige theaterstuk vindt dan ook plaats op meerdere plekken op het bosachtige terrein.

Het verhaal is een vertelling van een oud Indianenverhaal, aangepast naar deze tijd en de locatie. Flip Noorman, muzikant en kleinkunstenaar loodst de luisteraars al zingend en vertellend door het verhaal dat langzaam tot leven komt met behulp van acteurs David en Alexander.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter