Theatergroep Maniacs zamelt geld in voor jubileumvoorstelling ‘Over Assepoester’

Stichting Maniacs Theaterproducties bestaat al 5 jaar! Om dit te vieren speelt de toneelgroep op 27 en 28 juni een speciale voorstelling in Rotterdam-Noord.

Ter ere van het jubileum speelt Theatergroep Maniacs een moderne variant van Assepoester. Het Rotterdamse amateurgezelschap wil het groots aanpakken. Daarom zijn zij een crowdfundingactie gestart waarbij ze €3000 willen inzamelen. Met de opbrengst krijgt Assepoester een echte prinsessenjurk, komt er een wit paard op het podium voor de prins en wordt er een sprookjeswaardig decor gecreëerd.

Het stuk speelt zich af in ‘Rotterland’, een surrealistische en moderne versie van Rotterdam. De Rotterlandse inwoners zijn een weerspiegeling van de echte Rotterdammers. Ze spreken hun eigen Rotterlands en hebben dezelfde Rotterlandse trekjes. Met bekende liedjes uit musicals en popnummers wordt het een voorstelling voor en door Rotterdammers van alle leeftijden. Het verhaal gaat ook over de ontmoeting tussen Assepoester en de prins, maar of zij een match zijn, is nog maar de vraag.

Op het online platform ‘Voor de kunst’ zamelen ze geld in. Productieleider Manon Bek verwacht dat ze met de inzameling de moderne Assepoester nog meeslepender, indrukwekkender en spectaculairder kunnen maken.

De voorstelling en de repetitie vinden plaats in Theater ‘t Kapelletje in de Provenierswijk. “Het theater is het fundament om Rotterdamse toneelgroepen een plek te geven.”

Stichting Maniacs Theaterproducties creëert een platform waar Rotterdamse professionals en amateurkunst-beoefenaars met elkaar in contact kunnen komen. De inspiratie voor een voorstelling halen ze uit de stad. “We willen de nadruk leggen op onze thuisbasis. Van de stad krijg je input, het is een inspirerende plek”, aldus productieleider Manon Bek. De theatergroep is er voor iedereen die mag zijn wie die is.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat