Theaterproductiehuis Ken Theater stopt

Na acht jaar komt er (voorlopig) een eind aan het theaterproductiehuis Ken Theater. Oprichter Kenneth Asporaat noemt op Facebook als redenen onder andere het onderwaarderen van jonge organisaties die voor diversiteit en inclusiviteit staan door de gemeente en gevestigde organisaties.

Asporaat schrijft op Facebook een emotioneel bericht: “Ik heb een duidelijke mening over de subsidieregeling, het effectief werken door gevestigde organisaties, de kansen voor jonge organisaties om te professionaliseren en met name hoe de jonge organisaties nog teveel worden ondergewaardeerd.Ook al stopt Ken Theater, ik zal niet stoppen om me hard te blijven maken voor deze punten”. Asporaat spoort de gemeente daarbij aan om “jonge partijen, die onze stad (inter)nationaal op de kaart zetten, meer te steunen en de kans geven zich verder te kunnen ontwikkelen”. In een telefonisch gesprek met Asporaat voegt hij daar aan toe: “Ik vind het de taak van de gemeente om meer doorgroeimogelijkheden te bieden aan nieuwe organisaties die zich met jongeren en diversiteit bezig houden”.
Asporaat noemt Ken theater zijn kindje: “Het was voor mij mijn start in Rotterdam, maar het is tijd voor iets nieuws. Ik volg m’n hart en geloof in mezelf. Ik wil niet op dezelfde plek blijven zitten en vastroesten”.

Ken Theater richtte zich op de ontwikkeling van jongeren door middel van toneel, spoken word en comedy en werkte nauw samen met productiehuis op het gebied van theater en televisie Het Huis van Asporaat. Deze laatstgenoemde blijft wel bestaan.

Op 2 maart viert Ken Theater groots het afscheid met het evenement The Last Word in Theater Zuidplein.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat