Thema Rotterdam Pride 2018 is Port of Love

Het thema van Rotterdam Pride 2018 is tijdens IDAHOT, de internationale dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie bekendgemaakt. Het thema voor deze editie is Port of Love. De bekendmaking ging gepaard met een feest op een schip met performances van o.a. C’est Lou, Ma’MaQueen, Paolo Yao en Ariah Lester.

Naast de jaarlijks terugkerende evenementen zoals de Pride Walk, het Pride Festival en de seminars/workshops voor professionals, komt Rotterdam Pride met een vernieuwend en uniek concept: Unicorns & Zebras, een familiefestival op de zondag vol met kunst, cultuur en activiteiten voor gezinnen, kinderen en jongeren.

Dit jaar geeft Rotterdam Pride het podium aan vijf ambassadeurs die ieder hun eigen verhaal vertellen.De ambassadeurs zijn:

  • Anne-Fay Kops: zangeres en oprichtster van de band Cookachoo

  • Ma’MaQueen (Dennis Bijleveld): fashion designer en dragqueen

  • C’est Lou: dj, vitaliteitscoach en ze heeft haar eigen onderneming waar zij sportspecifieke kleding ontwikkelt

  • Paolo Yao: modern danser, is in Italië geboren maar woont al sinds 7 jaar in Rotterdam. Hij heeft dans gestudeerd bij Codarts

  • Bey Cil: Bey is half-Turks, werkt als manager bij het organisatieadviesbureau Accenture en is sinds 2017 actief betrokken bij Rotterdam.

Rotterdam Pride droomt van een inclusieve samenleving waar een ieder zichzelf mag zijn, ongeacht seksuele geaardheid, genderidentiteit, achtergrond of leeftijd. Rotterdam Pride maakt diversiteit zichtbaar en bespreekbaar en doet dat op een verbindende en liefdevolle manier. Rotterdam moet een veilige (thuis)haven zijn voor iedereen. De vijfde editie van Rotterdam Pride is van 27 t/m 30 september 2018.

Foto door The Shooting Gallery.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat