Thoms is het kabinet voor en sluit deuren wegens Coronavirus

Restaurant Thoms heeft zaterdagmiddag besloten de deuren om 14:00 te sluiten vanwege de Coronacrisis. In overleg met het managementteam werd bepaald dat het belang van de gasten en het personeel voorop staat.

Na een rustige zondag was het besluit snel gemaakt. “De gezondheid van de gasten en het personeel gaat voor”, aldus Sam Krebbers, manager Thoms. Het personeel krijgt alle voedingsproducten mee naar huis zodat ze deze niet hoeven weg te gooien. “We wisten dat het eraan zat te komen. Nu nemen we het voorbeeld en sluiten we onze deuren”, zegt Sam. Reserveringen en leveranciers worden op de hoogte gebracht van het besluit.

Om 14:00 zijn de laatste gasten naar huis gestuurd en werd het tijd om het restaurant schoon te maken. Het hele team sloot zich aan om daarbij te helpen. Nadat het personeel klaar is met opruimen, kan het hele team naar huis voor minimaal twee weken.

Andere horeca zijn ondanks de dreiging van het coronavirus nog steeds open. De medewerkers van restaurant Thoms staan hier anders tegenover. “Wij vinden het zo een probleem, wij gaan niet afwachten tot het besluit van het kabinet”, zegt Elise, een medewerker van het restaurant.

Omliggende restaurant als 1NUL8 en de Huismeester blijven nog open totdat het besluit is genomen vanuit het kabinet. “Wij zien geen reden om te sluiten omdat er bij ons nog geen honderd mensen in het restaurant passen”, zegt Nick medewerker van de Huismeester.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat