Tijdelijk extra fietsparkeerplekken op de Coolsingel: ‘We lossen het probleem nu op’

Gemeente Rotterdam

Op de Coolsingel, ter hoogte van de Bijenkorf, zijn sinds deze week tijdelijk extra fietsparkeerplekken te vinden. Door deze plekken te realiseren wil gemeente Rotterdam mogelijke fietsenchaos voorkomen, omdat op drukke momenten te weinig parkeerplekken zijn voor het aantal fietsen. “Dan kunnen we wachten tot alle geplande permanente fietsenstallingen klaar zijn, maar dat doen we niet. We lossen het probleem nu op”, aldus wethouder Vincent Karremans.

De tijdelijke fietsparkeerplekken blijven in ieder geval tot het einde van het jaar op de Coolsingel. Om de tijdelijke parkeerlocatie onder de aandacht te brengen zijn er op drukke momenten parkeercoaches aanwezig. Aan scooterrijders wordt gevraagd om zoveel mogelijk bij de hekjes langs de trambaan te parkeren.

Overdekte fietsenstallingen
Eind 2023 wordt in het oude pand van Hudsons Bay een nieuwe overdekte fietsenstalling opgeleverd, maar de gemeente vindt dat te lang duren. “Voetgangers en ondernemers hebben terecht veel last van de enorme wirwar aan fietsen op de stoep”, legt Karremans uit. Daarom heeft de gemeente gekozen voor tijdelijk extra fietsparkeerplekken.

Naast een nieuwe overdekte fietsenstalling in de Beursgallery, onderzoekt de gemeente ook meer mogelijkheden voor overdekte stallingen in de binnenstad. Bijvoorbeeld onder het Schouwburgplein en onder de Centrale Bibliotheek.