Toch genieten van Rotterdamse kookkunsten met culinaire stadstour van Lex Ouburg

In de tijd van dichte restaurants bieden een aantal horecazaken in Rotterdam in samenwerking met Lex Ouburg een culinaire wandeling aan. Dat men niet meer uren kan tafelen, betekent niet dat men niet meer kan genieten van de kookkunsten van sommige Rotterdamse chefs.

“De Tasty Walk is een corona proof culinaire wandeling langs zes verschillende restaurants verspreid over Rotterdam. Op die manier wil ik de mensen in beweging brengen in deze corona tijd en onderweg kunnen ze dan ook een hapje eten”, vertelt Lex. “Ik ben al vijftien jaar als ondernemer actief in de dienstverlening aan de horeca. Dus het afgelopen jaar heb ik ook zakelijk gezien hoe moeilijk het is voor horeca om deze periode door te komen. Toen zat ik tijdens de Kerst te bedenken wat er nog mogelijk is binnen de kaders van al die regelgeving. Zo heb ik met de restaurants in samenspraak proberen te bedenken hoe we dit op een verantwoorde en leuke manier kunnen organiseren voor de mensen”, legt Lex uit.

Een van de restaurants is Het Schielandshuis. Eigenaar Eric van Abbe vindt het leuk dat er weer wat reuring in zijn zaak is. “Het is natuurlijk eigenlijk gewoon bezigheidstherapie”, doelt hij op de verdiensten die het hem oplevert. “Maar we zijn nu wel bezig met waar we het voor doen. We willen ons restaurant laten zien, lekker koken en mensen ontvangen”, zo stelt hij. “Volgend weekend gaan we denk ik de Maas al overstekken om ook op Rotterdam Zuid een aantal plekken aan te doen. Ik ben naast culinair liefhebber ook echt liefhebber van een flink stuk wandelen. Dus we willen een route uitstippelen die echt wat langer is, zodat mensen echt kilometers kunnen maken”, licht Lex vast een tipje van de sluier over de volgende Tasty Walk.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat