Toorop MAVO wint LMC Scholencup

LMC scholengemeenschap organiseert op het heilige gras van de Kuip een voetbaltoernooi voor alle brugklassers. Gymleraar Tim van Leeuwen van Toorop Mavo in Hillegersberg, wint met zijn brugklas de Scholencup. Na een zenuwslopende halve finale die met penalties is gewonnen, werd in de finale de winst behaald.

Trots is Tim op zijn voetballertjes. Na het laatste fluitsignaal en de winst geeft hij ze allemaal een hand. Ook de verliezende finalisten. “Handjes schudden bij de scheids hoort er ook bij.” Meteen gaat zijn telefoon ook af. “Het is (technisch directeur) Martin van Geel, of ik naar boven wil komen.”

Ook oud-Feyenoorder en trainer van de Feyenoord Soccer School, Ben Wijnstekers, is onder de indruk van de kleine voetballertjes. “Er zat een goede balans in het team. Ze hadden zelfs eentje die er dertien had gescoord.” Een jonge speler van de Toorop Mavo kijkt tevreden terug en ziet zichzelf over 10 jaar wel weer terug komen in de Kuip: “Ik denk het wel. Ik hoop het en ga mijn best daarvoor doen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat