Topmuzikanten treden gratis op in Kralingen

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest kan de komende tijd niet optreden vanwege de coronamaatregelen. Om enkele muzikanten toch de mogelijkheid te geven om te spelen, nodigde de Kralingse Marianne Leemreis een aantal leden uit om voor haar deur een miniconcert te verzorgen.

Violist Hed Yaron Meyerson, altviolist Isabel Franenberg en contrabassist Robert Franenberg traden maandag 11 mei op voor buurtbewoners. “Ik ken een aantal musici van het orkest en ik weet dat hun agenda’s leeg zijn, daarom stelde ik dit idee voor en ze zeiden meteen ja”, vertelt initiatiefneemster Leemreis.

Het is een gelegenheidstrio dat de stukken van die dag speciaal heeft geselecteerd. “Deze muziek van Joseph Baptist Vanhal, Mozart en professor Teddy Bor, is vrijetijdsmuziek, die is niet gemaakt voor grote concertzalen, maar perfect voor een setting als deze”, vertelt Robert Franenberg. Het publiek is divers van kinderen tot ouderen, allemaal genieten ze zichtbaar van de klassieke muziek.

Om ervoor te zorgen dat de muzikanten wellicht met een kleine financiële vergoeding naar huis kunnen gaan, was er van te voren aangekondigd dat er na het optreden ‘met de pet’ zou worden rondgegaan. “Dat wordt gedaan door een aantal kinderen waarvan mij is verteld dat zij van een dubbeltje een kwartje kunnen maken, dus ik hoop dat het goedkomt”, vertelt Leemreis lachend.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frotterdamisopen%2Fvideos%2F3525396794143234%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat