Tot diep in de nacht knippen en scheren voor minder bedeelde kinderen

Veel Rotterdammers waren ontzettend blij met het opheffen van de avondklok. Barber Kabuya Mwana Mwamba, was ook dolgelukkig toen hij weer meer mocht na 22.00 uur ‘s avonds. “Het voelde toch alsof je een stukje vrijheid terug kreeg. Ik moest toen denken aan mensen die een dergelijke vrijheid niet kennen.” Hij besloot spontaan de deuren van zijn zaak in Kralingen te openen van 10.00 uur tot 00.00 uur en de opbrengst grotendeels te doneren aan het Internationaal Hulpfonds voor kinderen in kansarme landen.

“Ja, dat was wel het plan om tot middernacht open te blijven, maar het werd uiteindelijk 02.30uur! De actie was echt een enorm succes.” Naast de knipbeurten op afspraak, was er ook een donatiepagina, waar hij, met zijn collega’s uitdagingen aannam. “Zo bood iemand aan dat als we het Feyenoordlied zouden zingen, we €50 zouden krijgen. We hebben een collega, die is Ajacied en hij zei, niet voor €50, maar voor €100 doe ik het wel, dus toen hebben we gezongen.” In totaal is er ruim €2000 opgehaald.

Uren knippen voor het goede doel is de barbers van Strak Strak niet vreemd. Vijf jaar geleden ging OPEN Rotterdam ook langs en maakte deze reportage, tijdens 14 uur knippen voor een goed doel.