VIDEO | Triomphe zet zijn roots in perspectief in samenwerking met Tim Wes in een nieuwe CoVidPro

CO VID PRO #2 (Collaborative VideoProject) is een serie autonome videowerken vanuit (het depot van) het Wereldmuseum van voornamelijk Rotterdamse makers en performers. In korte micro-docu’s worden de makers geïntroduceerd door Grande Loge, die de makers in nieuwe collabo’s bij elkaar zocht rond het thema van roots en rituelen.

De negende aflevering van CO VID PRO (collaberative videoproject) is een samenwerking tussen Triomphe en Tim Wes. @marqdetriomphe werd voor het schrijven van “Feel Alive” geïnspireerd door de tweeledige energie die hij voelde bij zijn bezoek aan het Afrikaanse gedeelte van het Wereldmuseum Depot. De Rotterdamse maker zet de ‘ontastbare lijn’ tussen hem en zijn Afrikaans-Europese roots in perspectief. Hij refereert in de film naar het vinden van kalmte in de bewogenheid van de contrasterende werelden die hem als mens hebben gevormd.

Tekst gaat verder onder de video

“In a world filled with opportunities we strive and build towards the unknown. A constant stream of doors that open and close. Circles of life leading us into the open, only to find that what is and always was destined for us to reach. I just wanna feel alive, today.” — André Marques (Triomphe)