Trouwen kan weer in Het Stadhuis

De verbouwing aan de Coolsingel vóór het stadhuis nemen wat af en dat betekent dat na bijna twee jaar het stadhuis weer opengesteld kan worden voor bruiloften. Afgelopen maandag traden er 31 koppels in het huwelijk.
Trouwambtenaar Ingrid kan bijna niet wachten. Ze trekt nog even haar toga aan want over enkele minuten mag zij het eerste koppel sinds de bruiloftenstop in het stadhuis huwen. “We hebben bijna twee jaar de huwelijken in Café Engels gedaan en in de bibliotheek, maar hier is het toch het leukste”, vertelt ze terwijl ze de bef van haar toga recht trekt. “Maar ja, er was zoveel herrie vanwege de werkzaamheden aan de Coolsingel dat we dat de koppels niet aan konden doen. Het stadhuis is ook een rijksmonument dus er mag geen dubbelglas in. Je hoort echt alles”.

Volgens Ingrid geeft het hoge aantal huwelijken deze eerste dag aan dat het stadhuis ook populair is bij de stelletjes. Het eerste koppel, Wilma en Jan-Willem beamen dit. Zij hebben ook echt speciaal gewacht zodat ze vandaag hun partnerschap konden registreren.”We moesten nog speciaal helemaal naar Hoek van Holland rijden voor een afspraak met de ambtenaar en toen hoorden we dat we op het stadhuis konden. En ja, dat is toch wel echt het leukste”, vertelt Jan-Willem.

De Coolsingel wordt als alles goed gaat in 2021 pas opgeleverd, dus of we ook al romantische trapscenes vóór het stadhuis kunnen verwachten blijft nog een beetje de vraag.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat