Twee katten plots overleden op mysterieuze wijze in Bloemhof: wat is de oorzaak?

Buurtbewoner Eveline van Wanrooij uit Bloemhof deelde afgelopen week het vervelende nieuws over haar twee plots overleden katten. Zij verloor beiden katten binnen een week. En ze zit nu met grote vragen. Hoe kon dit zomaar gebeuren?

Eveline en haar zoon genieten al drie jaar van hun kat Buddha en een jaar van hun kat Dizzy. Beiden katten waren kerngezond, kwamen graag buiten en dat ging altijd goed. Toch overleden ze plotseling op mysterieuze wijze. Eveline deed een oproep en stelde haar vragen in de facebookgroep Bloemhof Voor en Door Bewoners. ‘Naast dat we hier helemaal kapot van zijn, zijn er zoveel vragen. Zijn er meer mensen die dit verhaal herkennen? Gebruikt een van de buren Develstraat/Oostendamstraat soms een nieuw soort gif in de tuin tegen muizen?’, zo schreef zij op Facebook.

‘Ik heb geen idee hoe dit kon gebeuren.’

Wij spraken Eveline. Ze heeft geen idee hoe dit kon gebeuren. ‘Ik gaf de kat nog een kroel om 00.15 en ik ben gaan slapen en rond 01.15 word ik wakker door luid kattengejank en ik ga kijken en toen stierf Buddha zo voor mijn ogen.’ zo vertelt zij. De dagen daarna hebben ze extra veel aandacht aan de andere kat Dizzy gegeven. ‘Na een aantal dagen bij te zijn gekomen van de schrik hadden mijn zoon en ik een uitje en eenmaal teruggekomen tref ik Dizzy aan helemaal koud onder mijn bed.’ Wat opvallend is, is dat beiden katten overgaven voordat zij kwamen te overlijden. Het was een erg traumatische ervaring voor Eveline en haar zoontje.

Facebook reacties
In de reacties die verschijnen onder de post wordt er als optie genoemd dat de gemeente mogelijk met nieuw rattengif is gestart in de wijk. En dat dit wellicht zorgt voor de dood van de dieren in de wijk. Zo verloor een andere buurtbewoonster haar achtjarige kat op dezelfde manier en is er een kat zoek op dit moment. Voor deze kat willen wij meteen wat aandacht vragen. Dit is Freddie (zie onderstaande foto’s) en hij is al sinds maandag 16 augustus zoek. Hij is verdwenen aan de Putsebocht 187. Mocht je de kat zien neem dan contact op met zijn baasje Stan op het telefoonnummer +31 6 55 120 480.