Twee studies, acteren en vrijwilligerswerk: student Nizar doet het allemaal

Hij volgt twee studies, acteert in speelfilms en series en probeert tussendoor ook nog wat terug te doen voor de maatschappij. Student Nizar el Manouzi is wat je met recht een bijzondere student kan noemen.
“Soms is het ook wel een beetje mijn probleem, dat ik teveel dingen leuk vind”, zo begint Nizar el Manouzi terwijl we hem in Theater Rotterdam spreken. De plek waar hij in 2014 meedeed aan de jongeren-performance en hij zodoende zijn passie voor acteren bleef vervullen: “Het is iets wat ik nu eenmaal heel leuk vind en wat ik graag blijf doen”.

En met succes: Nizar speelt een rol in de Nederlandse speelfilm Catacombe en in de VPRO-serie Gappies. Maar daarnaast komen er ook twee studies om de hoek kijken: geneeskunde en filosofie. “Ik zocht naast mijn geneeskunde opleiding een andere manier van denken, die ik zodoende kan toepassen op die studie. En dat vond ik in filosofie.”

En zodoende ging hij, net als zijn vader, filosofie studeren naast de zware geneeskundestudie die hij al volgde. En dan te bedenken dat hij daarnaast ook genoeg vrijwilligerswerk doet: “Sinds mijn 18e ga ik elk jaar ook met mijn verjaardag naar de Pauluskerk om de mensen daar eten te geven”, zo zegt de student, die alleen nog niet durft te zeggen waar hij over tien jaar staat: “Het is een droom om kinderarts te worden, maar dat is niet het einddoel. Ik wil vooral mensen helpen en wat doen voor de samenleving”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter