Tweebosbuurt krijgt steun uit onverwachte hoek

Utrechter Jos Schuurman maakte in de jaren ’80 hetzelfde mee als de Tweebosbuurt nu; potentiële sloop van zijn buurt door stadsvernieuwingsplannen. Hij kwam naar Rotterdam om de Tweebosbuurtbewoners een hart onder de riem te steken.

Jos en zijn wijkgenoten uit de Utrechtse Oosterbuurt wonnen de rechtszaak tegen de woningcorporatie, waardoor de buurt gered was. Hij hoopt met zijn kennis de mensen uit de Tweebosbuurt te helpen.

Ook al was de opkomst tijdens de bijeenkomst minder dan normaal – het was kort dag en veel mensen waren op vakantie -, toch luisterden de aanwezigen aandachtig naar de tips die Jos had.

,,Het belangrijkste is je poot stijf houden’’, vertelt Jos. ,,Ook al komen ze met huuropzeggingen en ontruimingsbevelen, allemaal negeren. Daarnaast is het belangrijk om elkaar vast te houden. Met elkaar contact te houden op straat en bij de bijeenkomsten, maar ook met de experts en de advocaten.

De Tweebosbuurt heeft al een voorzichtig succesje geboekt met het uitstellen van de sloopplannen. Momenteel loopt er een rechtszaak met woningcorporatie Vestia die uitsluitsel moet geven. De zaak van Jos Schuurman met zijn wijk in de jaren ‘80 zou volgens Schuurman misschien als jurisprudentie kunnen functioneren, wat feitelijk betekent dat de uitspraak toen ook hier zou kunnen gelden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter