Vakantiepretpakketten voor kinderen in Feijenoord

Duizenden kinderen in Nederland leven noodgedwongen in armoede en blijven daarom tijdens de zomervakantie thuis. Ook in Rotterdam is dit helaas het geval. Om deze kinderen toch een leuke zomer te bezorgen, worden bij Villa Zebra enkele ‘zomerpretpakketten’ uitgedeeld.

De voorzitter van de gebiedscommissie, Fatih Elbay, noemt het een emotionele belangrijke dag. ‘’Ik word hier wel een beetje emotioneel van, want voor veel van deze kinderen is het bijna vanzelfsprekend dat zij vanwege de situatie van hun ouders niet op vakantie gaan. Dat ze dan vandaag in het zonnetje worden gezet vind ik geweldig.”

Even later krijgen de kinderen hun pakket en tot blijdschap van één van de ouders zit er zelfs een toegangskaartje tot de Efteling bij. “Mijn dochter is er nog nooit geweest en omdat ik chronisch ziek ben zal ik zelf niet snel een attractie in gaan, maar het is geweldig dat ze nu toch de hort op kan deze vakantie.”

De zomerpretpakketten zijn een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp en Jan Wezendonk geeft aan dat dit slechts het begin is van deze actie. “Dit is pas de pilot waarbij we zes steden, waaronder Rotterdam, hebben uitgekozen voor deze proef. Dit is namelijk een gebied dat helaas ook kampt met armoede en in de toekomst hopen we dit aan nog veel meer kinderen in Rotterdam te kunnen aanbieden.”

Ook Fatih Elbay juicht het toe. “Het moet niet vanzelfsprekend zijn dat kinderen vanwege armoede geen leuke dingen kunnen doen in de vakantie. Dat dit op deze manier wordt aangepakt is een goede zaak en ik hoop dat het in de toekomst op nog grotere schaal in Rotterdam kan worden ondernomen.”
 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat