Vallen en opstaan op schaatsbanen in Rotterdam

Nu de herfstvakantie voorbij is en de temperatuur alweer begint te dalen, is het tijd om ons voor te bereiden op de winter. De winter brengt niet alleen de kou, maar ook veel leuks met zich mee, Ook schaatsen hoort daarbij! Wij zetten een aantal schaatsbanen in Rotterdam op een rijtje.
Bij Plaswijckpark wachten ze niet tot de eerste sneeuwvlokjes vallen. Zij hebben de schaatsen al uit het vet gehaald en de kunstijsbaan opgepoetst, want vanaf zaterdag 26 november kan er weer geschaatst worden! Het duurt nog, maar binnenkort kunnen er weer winterse spelletjes gespeeld worden: een wedstrijdje op een loopskiparcour, mini-curling en niet te vergeten ijshockey.

Ook in Kralingen zijn ze hard aan het werk om het complex van RHV Leonidas om te bouwen tot een gezellig winterplein. Ook dit jaar wordt het plein vergezeld door een 400-meterbaan. Burgemeester Aboutaleb opent op 2 december het eerste lustrum van Schaatsbaan Rotterdam op een feestelijke wijze.

Voor het eerst vindt dit jaar het IJsvrij Park Festival plaats midden in Het Park bij de Euromast. Een festival dat bestaat uit muziek, dans en theater, sport met schaatsclinics en wedstrijden en vermaak op culinair gebied. IJsvrij Park Festival begint vrijdag 8 december en is zeven dagen per week geopend.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat