Van de perfecte rundvleesburger tot plantaardige alternatieven: alles kan op Hamburgerdag

Het is vandaag Internationale Hamburgerdag! Van perfecte malse rundvleesburgers tot verrassende plantaardige alternatieven: vandaag heb je het ideale excuus om lekker te genieten van zo’n heerlijk broodje. De hamburger heeft al vaker centraal gestaan in verhalen op OPEN Rotterdam, want de broodjes zijn écht niet meer weg te denken uit de stad!

Vleesvervangers zijn beter voor het milieu. Veel Rotterdammers maken daarom steeds vaker de keuze voor plantaardige alternatieven. Ook fastfoodketens volgen de trend. Hamburgergekkie Marc deed in 2019 een smaaktest met daarin drie verschillende burgers. Hij wist niet dat één van de burgers niet van vlees was gemaakt. Proefde hij het verschil?

Meesterkok François Geurds bakte in 2019 hamburgers voor dak- en thuislozen in Rotterdam. Geurds is een succesvol horecaondernemer en heeft verschillende michelinsterren op zijn naam staan. Met een michelinwaardige lunch wilde hij wat doen voor dak- en thuislozen en dat viel erg in de smaak.

De Rotterdamse burgerchef Diego Buik maakte in 2017 de duurste hamburger ter wereld in Saoedi-Arabië. Het broodje kostte maar liefst 2050 euro en bestond uit onder andere wagyu vlees en de Japanse fruittomaat. OPEN Rotterdam volgde de ‘Hamburger Koning’ in 2018 toen hij zijn langverwachte eerste restaurant in Rotterdam opende.

De hamburgerhype is niet nieuw. Al in 2015 ging OPEN Rotterdam op pad met foodwatcher Gijsbregt Brouwer om hier meer over te weten te komen en een kijkje te nemen bij de eerste burgerspeciaalzaak van Rotterdam.