Van het Zomercarnaval tot de boerenprotesten: zo beleefde OPEN Rotterdam 2022 (deel 3)

Het jaar 2022 is bijna afgelopen en dus blikt OPEN Rotterdam terug op de reportages die dit jaar het meest teweeg brachten. We zagen bijzondere portretten, onthullende onderzoeksverhalen en vooral veel Rotterdammers. In dit derde deel blikken we terug op vijf in het oog springende video’s van de maanden juli, augustus en september.

Keti Koti Festival
Na twee coronazomers, konden de Rotterdammers dit jaar eindelijk weer volop genieten van het warme weer en alle leuke evenementen en festivals. Begin juli werd zo het Keti Koti Festival gevierd. Tijdens dit festival werd de emancipatie en de verbondenheid na de slavernij met elkaar gevierd. Met livemuziek, een kleurrijke exotische markt en veel gezelligheid.

Boerenprotesten; een ver-van-je-bedshow of niet?
2022 was het jaar van de boerenprotesten. OPEN-verslaggever Lauren reisde naar de Achterhoek om erachter te komen of Rotterdammers begrip hebben voor de boerenprotesten of dat het een ‘ver-van-je-bedshow’ voor ze is.

Rotterdam gaat traditiegetrouw los tijdens het Zomercarnaval
Het Zomercarnaval mag natuurlijk niet ontbreken in een lijst met beste items van de zomer. Het was één groot feest in de straten van de stad tijdens het Zomercarnaval. Van alle hoogtepunten hebben we een compilatie gemaakt. Met gasten Stanley Clementina, Alessio Felix, Rian Kamperveen en Pai Gomes en natuurlijk een hoop pracht en praal tijdens de straatparade!

Koorddanser Jaan steekt de Maas over op ruim tweehonderd meter hoogte
Deze reportage uit augustus is voor de waaghalzen onder ons: de beroemde slackliner (iemand die koorddanst) Jaan Roose uit Estland liep dinsdag 9 augustus over een dun koord vanaf de top van De Rotterdam naar de Zalmhaventoren. Vanaf de Erasmusbrug blijven veel Rotterdammers staan om het spektakel te bekijken.

Alternatief voor oververhitte woningmarkt: wonen in een tuinhuis in Schiebroek
In 2022 is het een hele opgave om aan een betaalbare koop- of huurwoning te komen. Wie in Rotterdam wil wonen, komt voor een moeilijke opgave, want naast de sowieso al krappe woningmarkt, is Rotterdam ook nog een stad waar de huizenprijzen het meest groeien in Nederland. Nina heeft een alternatief gevonden: wonen op een tuinvereniging in Schiebroek.