Van Maanenbad toch open de laatste weken van de zomervakantie

Nu de meeste Rotterdammers thuis blijven deze vakantie wordt er op eigen bodem naar verkoeling gezocht. Lekker zwemmen bij het van Maanenbad leek er niet in te zitten door de corona maatregelen, maar het buitenbad in Rotterdam Noord gaat toch open de laatste weken van de zomervakantie.
Het van Maanenbad is al geruime tijd gesloten vanwege de corona crisis. Maar vandaag wordt het buitenbad weer geopend. Ook het binnenbad wordt goed in gebruik genomen deze zomer. Er is een speciale route gecreëerd door het binnenbad waardoor er aan de corona regels kan worden gehouden. Door de lange gedwongen corona-sluiting en het feit dat veel Rotterdammers deze zomer thuis blijven gaan de zwemlessen en het populaire banen zwemmen in het binnenbad deze zomer wel door. Dat betekent dat het regelen van de bezoekersstromen een ingewikkeld proces is. Nu de kinderen tot en met 12 jaar oud geen afstand meer hoeven te houden tot volwassenen kunnen die stromen makkelijker geregeld worden.

Één van de redenen dat het bad weer open gaat is, omdat de jeugd verkoeling begon te zoeken en rivier de Schie. Het is verboden om in deze rivier te zwemmen en door de scheepvaart, donker water en plotselinge wisselende temperaturen is dit ook een gevaarlijke plek voor zwemmers. De gemeente zal de jeugd de komende tijd informatie geven over de onveilige situatie in de rivier. Naast dat de gemeente bij deze groep in gaat zetten op bewustwording en informatieverstrekking zocht zij ook een alternatief. Dat alternatief is er nu met het Van Maanenbad.

Voor meer info over de openingstijden enzovoort, klik hier voor de website van het van Maanenbad.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat