Van Usher tot Macy Gray: Boogieball blijft, ondanks pensioen bedenkers, bestaan

Veertien edities geleden begonnen Roos Hylarides en Niels Nieuborg met het ‘Boogieball’: een legendarisch event tijdens North Sea Jazz dat gezien wordt als dé afterparty van het festival. Usher, de band van Prince, Macy Gray en vele andere kwamen er al om te jammen of plaatjes te draaien. Voor Roos en Niels is dit echter de laatste editie, maar gelukkig blijft het event wel bestaan. 

Ondanks alle succes gaan Niels en Roos ‘met pensioen.’ “Ik ben pas 42 hoor, maar we vinden het wel leuk geweest,” vertelt Roos. Ze maakte vele hoogtepunten mee tijdens het Boogieball, maar 2017 is haar het meest bijgebleven: “Mijn hoogtepunt was toen Questlove van de Roots aan het draaien was en de formatie van De La Soul en Jamie Lidell ook meededen. En toen kwam Usher ook nog binnen. Toen moest ik mezelf even knijpen.”

Ook dit jaar was het weer een feestje met onder andere Joe Armon-Jones en DJ Jahi Sundance. De afgelopen jaren werd de Boogieball in BIRD georganiseerd en zij nemen ook de organisatie over. Wij waren erbij:

Deze serie is mede mogelijk gemaakt door NSRT. De productie wordt onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam gerealiseerd. De opdrachtgever heeft geen invloed op de inhoud.