Van werken bij de AH naar ‘Ingenieur op Zuid’

De meeste mensen zullen vlak na het afronden van hun studie handenwrijvend klaar staan om de arbeidsmarkt in te duiken. Doe je dat niet, dan loop je het risico op een gat in je cv. Soms heb je dat soort dingen niet in de hand. Gözde Yiğidim kreeg vlak na het afronden van haar ingenieursopleiding te maken met een zieke vader die vrij snel daarna overleed.

Geen ideale omstandigheden om, zoals zij wilde, aan een nieuwe studie architectuur in Delft te beginnen. “Ik wilde op dat moment even niks meer doen,” aldus de 28-jarige ingenieur van Zuid. Wel pakte ze vlak na dit dramatische moment in haar leven haar werk bij de lokale supermarkt weer op. Toen ze op die plek een ‘bedrijfshulpverleningscursus’ had afgerond en dit wilde updaten in haar profiel op een vacaturesite, kwam ze per toeval in contact met ‘Ingenieurs op Zuid’.

Stein van Leeuwen is de eigenaar van dit ingenieursbureau dat sinds kort zijn intrek heeft genomen in de voormalige kantoren van de afvalverwerking aan de Brielselaan. “Er is op dit moment heel veel behoefte aan technisch geschoold personeel. Daar proberen wij op in te spelen door mensen als Gözde een kans te geven”, aldus van Leeuwen. Yiğidim is helemaal in haar element: “Bij de supermarkt heb ik een leuke tijd gehad. Ik heb veel geleerd en leuke mensen ontmoet, maar dit is waar ik voor opgeleid ben. Weer aan het werk in de supermarkt wil ik nooit meer”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat