Veel donaties voor Voedselbank Liskwartier na week vol tekorten

Cateraars en buurtbewoners hebben veel gedoneerd aan de voedselbank in het Liskwartier in Noord. Na het flinke hamsteren door het hele land, ontstonden er grote tekorten bij de voedselbanken. Na een week vol tekorten, krijgen minima in Noord door de donaties deze week weer een goedgevuld pakket.
Ook bij het afgiftepunt in de Opstandingskerk aan het Lisplijn was er schaarste. Nadeem komt er al twee jaar omdat hij in de schuldsanering zit. Elke week haalt hij er op dinsdag de wekelijkse boodschappen voor een week voor zijn gezin. ”Vorige week was het echt bizar weinig’’, vertelt hij. “Ik heb echt potjes moeten openen die ik nog had staan”, vertelt een ander bezoeker die anoniem wenst te blijven.

Deze week was er gelukkig weer genoeg vers eten, maar dit was vooral te danken aan gulle donaties. Zo had een cateraar extra inkopen gedaan om te doneren, voor het geval er deze week weer zo weinig van de supermarkten zou binnenkomen. Ook is er een inzamelactie gehouden onder bewoners van het Liskwartier.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter