Veel hangjongeren in Millinxbuurt: te weinig te doen

In de Millinxbuurt is er geen jongerencentrum voor de jeugd om hun vrije tijd door te brengen. Daardoor gaan ze op straat hangen. De buurtbewoners zouden hier graag verandering in willen zien.

Sinds de sluiting van The Mall, het jongerencentrum in de buurt, is er niets voor teruggekomen en er zijn simpelweg te weinig faciliteiten. Voor kleine kinderen is er een speelplaats, voor de volwassene en ouderen zijn er activiteiten in het Millinxparkhuis van DOCK, maar de tieners en twintigers vallen tussen wal en schip: er is voor hen niets te doen. Volgens de bewoners wordt er ook minder en minder georganiseerd in de wijk, zowel door bewoners als door organisaties zelf.

“Een paar jaar terug had ik het idee om fitnessapparaten te laten neerzetten op een leeg grasveld hier in de straat, waardoor ze bezig kunnen zijn, maar daar is nu nog steeds niets mee gebeurd. Ze zeggen wel dat ze er iets mee gaan doen, dat ze gaan overleggen erover, maar je ziet het: er gebeurt niets mee”, vertelt Tamara Scholten, een van de bewoners.

Zij pleit voor een eigen plek voor de jongeren, dan zal het zeker ook opknappen in de wijk.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat