Veel leegstand in winkelpanden Bergpolder

Op de Bergselaan in Bergpolder staan veel winkelpanden leeg. Het is lastig om de panden weer vol te krijgen. Welke ondernemingen zouden wel werken in de buurt?
Danielle Hoogendoorn zit sinds een jaar met haar conceptstore Pleur. op de Bergselaan. Haar winkel biedt meubels, kleding en cadeautjes. Daarnaast kun je er terecht voor een kopje koffie en een hapje. Voor haar gaan de zaken goed, omdat ze heeft gekeken naar wat de wijk wil. Ze gaat de strijd aan met webwinkels door dingen te verkopen die nergens online te koop zijn.

Tanja Hermans is al 20 jaar ondernemer in de straat en zij heeft ondertussen drie panden. Eén is een bloemenzaak en in de andere twee panden verkoopt ze verschillende producten zoals mokken en lampen. Ze heeft het niet altijd makkelijk gehad als ondernemer, maar zij heeft het te weten te overleven door door te zetten. Ze verkoopt ook veel online.

In 2007 werd de wijk bestempeld als Vogelaarwijk of te wel een probleemwijk. Ondertussen is Bergpolder is helemaal hip. Er wonen veel jongeren en studenten. Volgens één van de buurtbewoners een lastige groep om naar de buurtwinkels te trekken: “Die gaan eerder naar de stad”. De meningen van de buurtbewoners lopen uit één wat betreft wat aan zou slaan in de wijk. De een wil een platenzaak en de ander een viswinkel. Een andere buurtbewoner oppert om er huizen van te maken.

De Wijkraad van Bergpolder wil niet alleen graag dat de panden weer gevuld worden, ze willen het gebied rondom de straat aanpakken: “Het is de entree van de stad. Het ziet er nu nogal grauw uit”, vertelt Jacqueline Echtermeijer, wijkraadslid. Ze willen dat gaan aanpakken door meer groen en kunst in het gebied te plaatsen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat