Verantwoord snoepen lijkt steeds meer de trend te worden

Steeds meer mensen houden zich bezig met bewust eten. Inmiddels is bewust snoepen ook een trend aan het worden. Waar vroeger suikervrij gebak een medische noodzaak had, kiezen mensen nu heel bewust voor verantwoorde suikervrije, glutenvrije en veganistische zoetigheden.

“Nu zie je dat mensen er veel meer voor open staan. Mensen leren luisteren naar hun lichaam”, stelt Renate de Klein van Sharp Sharp. Een winkel die allerlei gebakjes en snoepgoed maken van eerlijke ingrediënten. “Dat komt denk ik omdat er meer koks en diëtisten zijn die het woord hebben verspreid”, vult haar partner in crime Frank Hanssen aan.

Naast Sharp Sharp is ook Tante Toos Suikerloos bezig met bewust snoepgoed. Zij maakt van gedroogd fruit de zogenoemde ‘Matties’. Ze lijken op zure maten, maar bestaan dus uit natuurlijke producten. “Fruitsuiker zelf zit er wel in, dus ik blijf altijd zeggen: snoep met mate. Maar er zitten geen toegevoegde stoffen bij, die we eigenlijk helemaal niet nodig hebben”, legt zij uit.

Bij Heavenly Cupcakes weten ze in ieder geval zeker dat bewust eten de toekomst heeft, en dan met name het veganisme. “Ik denk dat mensen ook wel inzien dat veganisme de enige manier is om de planeet te redden, want het is beter voor het milieu, en het is beter voor de gezondheid”, besluit Jessica Stirler.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat