Verbeteringen in Rotterdams onderwijs door Broedplaats010

Broedplaats010 heeft één doel: het verbeteren van het onderwijs in Rotterdam. Op labdagen komen docenten bij elkaar om zichzelf te verbeteren en te werken aan onderwijsvernieuwingen. Een aantal van deze ideeën is al in uitvoering.
De docenten die deelnemen aan Broedplaats010 komen uit allerlei lagen van onderwijs: van basisschool tot HBO. Het programma duurt 1,5 jaar. Eén van de voormalig deelnemers is Kristel Roth van Dalsum. Zij geeft les aan groep zeven op de Bavokring School in Kralingen: “Ik was heel erg aan het twijfelen wat voor opleiding ik wilde doen. Toen kwam Broedplaats voorbij. Wat ik mooi vind aan Broedplaats is dat het lesprogramma niet helemaal van te voren vast staat, omdat het juist de bedoeling is dat vragen vanuit de mensen komen.”

Eric-Jan Vriend doet deze lichting mee met Broedplaats010. Hij geeft les aan groep acht op de Cornelis Haak school. Hij heeft wel een idee waar er ruimte is voor verbetering in het onderwijs: “Ik denk dat we nu heel erg de veiligheid opzoeken. We hebben natuurlijk een baan waar je heel erg onder druk staat. Terwijl ik het nu voor mijn gevoel niet drukker heb dan andere jaren. Ik merk juist dat ik door het plezier er veel meer uit haal.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter