Verhalen van Suriname: Kries Bandhoe vertelt over zijn leven vroeger

In de eerste aflevering van de serie “Verhalen van Suriname”, vertelt oud-schooldirecteur en radiomaker Kries Bandhoe over zijn leven vroeger in Suriname en de verandering in zijn leven toen hij naar Nederland verhuisde.

“In Suriname had ik een beeld van Nederland dat niemand daar arm is.” Kries Bandhoe is een bekende man in de Hindoestaanse gemeenschap. Hij heeft gewerkt bij een van de grootste Hindoestaanse radiostations, Amor FM. Bandhoe is opgegroeid in Laarwijk, een dorp in Suriname. Voor zijn studie kwam hij in de jaren zeventig naar Nederland. Van zijn familie, was hij de eerste die hier kwam. Na zijn afstuderen keerde hij terug naar Suriname. Hij werkte als schooldirecteur op zijn oude basisschool in Laarwijk.

Bandhoe keerde vanwege zijn familie terug naar Nederland. Vroeger sprak hij vaak met zijn vader over zijn familiegeschiedenis en zijn roots. Door eigen onderzoek ontdekte hij dat zijn voorouders uit een klein dorpje uit India kwamen. Hij hield een zoektocht naar het dorpje, maar vond helaas niks. Nu werkt Bandhoe bij Sunrise FM in Rotterdam, een ander radio platform voor Hindoestanen.