Verkiezingsaflevering ROPOPO met Ellen Verkoelen en Jaap Rozema

In aanloop naar de Provinciale Staten én Waterschapsverkiezingen schuiven Ellen Verkoelen (50+) en Jaap Rozema (Partij voor de Dieren) aan bij ROPOPO, de Rotterdamse Politieke Podcast. We duiken in beide instituten, maar ook in de persoonlijke verhalen van deze kandidaten. Ellen blijkt het luisterend oor te zijn voor collega-raadsleden, waar ze onder het genot van een pepermuntje hun zorgen kwijt kunnen, waarna zij aan hen uitlegt hoe de wereld in elkaar zit.

Jaap heeft naar eigen zeggen een smoezelige baard die goed bij zijn imago past als antiheld. De luisteraar ontdekt wat de zwakke plek is van Ellen, van wie we weten dat ze wel houdt van een beetje reuring.

Ondertussen verklaart Tara waarom ze dijkgraven sexy vindt en slaat Jaap op tilt als de Waterschappen functioneel worden genoemd. Muskusratten, rivierkreeften en meerkoeten komen voorbij én het gekift in 50 +, waar twee dissidenten de concurrent Goud begonnen, onder leiding van voormalig partijgenoot en Ellens vijandin Liane de Haan.

Jaap legt uit dat de boreale droom van Thierry Baudet zich niet afspeelt op de N-wegen van de provincie en Ellen haalt uit naar Denk, die wat haar betreft hun idealen verloochenen in de gemeenteraad.

Verder is er nog ruimte over het G-woord van Bas Kurvers, de tramtroublures van lijn 4 en 8, een container uit de hel en huisjesmelkers.