Verlosmoeder Djanifa vlogt vol passie vanuit haar praktijk in Feijenoord voor inclusievere verloskunde

Voor de Rotterdamse verloskundige Djanifa is alleen haar praktijk in Feijenoord niet genoeg. Met haar vlog De Verlosmoeder geeft ze tips en trucs over zwanger- en moederschap en bereikt ze duizenden kijkers. Ook geeft ze boeken en ander zwangerschapsmateriaal uit met veel aandacht voor inclusiviteit.

Met zo’n 39.000 volgers op YouTube kan je Djanifa best een BV’er noemen, een bekende verloskundige. Zowat alles in haar leven draait om zwangerschap. Ze publiceerde eerder een boek over zwangerschap en houdt zich bezig met het ontwikkelen van informatiemateriaal, maar altijd met inclusiviteit in het achterhoofd. “Alle voorlichtingsposters in ziekenhuizen en praktijken, daar zie je nu nog vooral witte zwangeren op afgebeeld, met een witte baby. Dat willen we gewoon heel graag veranderen.’’

Voor Djanifa is het belangrijk om de problemen waar ze tijdens haar eerste zwangerschap – ze is nu zwanger van haar tweede – zelf tegenaan liep te delen met haar volgers en daar haar kennis als verloskundige op los te laten. Een portret van een gepassioneerde Rotterdamse ondernemer.