Verschilmakers: Rotterdam Basketbal en TTV Alexandria zijn thuishaven in Prins-Alexander voor alle soorten sporters

Twee Rotterdamse verenigingen die een veilige haven zijn voor alle soorten sporters. Dat zijn Rotterdam Basketbal en TTV Alexandria. In deze tweede aflevering van de serie Verschilmakers, over drijvende krachten achter Rotterdamse Sportplusverenigingen, slaan we een fanatiek balletje tafeltennis met parasporters. En we vieren een 65-jarig bestaan!

Rotterdam Basketbal viert haar 65ste verjaardag, maar gaat nog lang niet met pensioen. Terwijl de hiphop uit de speakers blaast, vult Sporthal Alexander zich met Oosterflankse gezelligheid. Het is de liefde voor de club die hier het ‘Verschil maakt’, en die het bijvoorbeeld mogelijk maakt dat er volop sportaanbod voor mensen met een beperking is. 

Lakisha Maanster is een van die Verschilmakers, die haar ambitie om te debuteren bij de women’s NBA op een laag pitje heeft gezet, maar zich keihard inzet als vrijwillig coach en trainer voor de club. “Ik hoor dat ik in de toekomst misschien nog wel iets in het bestuur mag betekenen”, zegt ze met een grote glimlach. 

Maar even verderop gaat ook Tafeltennisvereniging Alexandria ’66 alweer 50 jaar mee. Daar staat de hiphop voor de gelegenheid uit. Donderdagmiddag is het veld aan de parasporters en vliegen de ballen je om de oren. Voor de echte beginners is er schuiftafeltennis, met zijkanten aan de tafels zodat de bal er niet zomaar af gaat. 

Saskia Meijer raapt met liefde de rondvliegende ballen op. Vanuit haar verleden in de gehandicaptensport wilde ze de buurt dit speciale sportaanbod te bieden. Nu draagt de club met trots het ‘sportplusplakkaat’, zoals ze het zelf zeggen.  

Sportplusverenigingen zijn clubs met een veilig sportklimaat, die hun zaken organisatorisch op orde hebben én met veel maatschappelijke betrokkenheid. Kortom: die meer bieden dan sport.  Bekijk alle afleveringen in de serie Verschilmakers: drijvende krachten achter Rotterdamse Sportplusverenigingen, hier terug.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat